Over mij

Waarom T-evens

(spreek uit als tevens…)

Van Dale betekenis 'TEVENS' te·vens (bijwoord)
1 tegelijk
2 daarbij, bovendien, ook

De T staat voor Titulaer, mijn meisjesnaam

Al draag ik de naam van mijn man inmiddels langer dan mijn meisjesnaam ;-). Evens is een verbastering van events, dit samen maakt T-evens.

Waarom T-evens? Omdat ik zoveel dingen leuk vind om te doen! Daarom ben ik ook de Hotelschool Amsterdam gaan doen, een breed georiënteerde internationale opleiding. Eén van mijn leukste bijbanen was werken bij het jaarlijkse Amsterdam Culinair, waar je kennis kon maken met de culinaire diversiteit van restaurants uit Amsterdam, een voorloper van een van de vele huidige foodfestivals.

Het half jaar stage deed ik in Keulen in een 5-sterren hotel op de banqueting afdeling, hier is echt de basis voor evenementen gelegd. Ik vond het fascinerend om te zien hoe de zalen overdag gebruikt werden voor de zakelijke bijeenkomsten en we daarna snel moesten ombouwen om ’s avonds bijvoorbeeld een groot feest voor een Joodse familie te verzorgen. Heel hard gewerkt, heel veel geleerd en ook heel veel lol gehad.

De tweede stage was in Wageningen (waar ik mijn lief heb ontmoet) in de bedrijfscatering, een hele andere tak van sport. Aansluitend heb ik Europees Hotelmanagement gedaan, met een stage van 5 maanden in Parijs (nog steeds mijn favoriete stad) in 5-sterren hotel Concorde St. Lazare, om de hoek bij Galerie Lafayette. Wederom op de banqueting afdeling, waarbij het voor de internationale groepen zeer handig was dat ik Nederlands, Engels en Duits sprak, waardoor het me vergeven werd dat mijn Frans in het begin nog niet zo vloeiend was.

Terug in Nederland werd één van mijn eerste werkplekken een prachtige locatie, voormalig klooster de Mariënhof in Amersfoort, toen nog onder leiding van topchef Jon Sistermans. Hier was ik verantwoordelijk voor de sales en organisatie van alle feesten, partijen, bruiloften en zakelijke bijeenkomsten.

Vervolgens heb ik een aantal jaren in een prachtig Gooisch hotel gewerkt, NH Jan Tabak. Dit was ook een trouwlocatie van de gemeente Bussum, waar ik met heel veel plezier bruidsparen heb mogen helpen hun perfecte huwelijksdag te organiseren. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de organisatie van alle overige partijen, zakelijke bijeenkomsten en het team van de booking office.

Daarna gooide ik het over een andere boeg, ik stapte de zeilwereld in bij Roy Heiner met Team Heiner in Lelystad, een grote bekende in de Volvo Ocean Race. Hier ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor de organisatie van alle Management Programma’s; team- en persoonlijke ontwikkeling. De trainers richtten zich op de inhoud, ik regelde alle zaken daar omheen.

Na een aantal losse projecten ben ik in 2018 echt als freelancer begonnen. De afwisseling, de vrijheid, het ontmoeten van nieuwe mensen, dat vind ik hier zo boeiend aan. Ik ben niet meer gebonden aan één bedrijfscultuur, maar werk bij een organisatie voor bijvoorbeeld een half jaar om iemand te vervangen tijdens een zwangerschapsverlof en neem die ervaring weer mee naar een volgend project.

T-evens ben ik dol op eten

Helaas kan je dat niet onbeperkt doen, zonder dat daar wat lijfelijke consequenties aan zitten. Gelukkig hou ik erg van skaten en yoga en van de Hollandse seizoenen, want ik wandel graag samen met onze hond Herman.

Verder ben ik een echte kaaskop, alle soorten, zowel nationaal, als internationaal. Gin Tonic vind ik gevaarlijk lekker. Guilty pleasure: drop, dat haal ik maar gewoon niet in huis. En ik vind het leuk om taarten te bakken, zowel hartig als zoet.

Mijn hoofd leegmaken doe ik het liefst op mijn motor. En lekker op pad gaan met ons gezin in ons camperbusje. Verder hou ik ontzettend van stedentrips, Europa is zo mooi!

Waarom de hout achtergrond? Na een jaar HMC, Hout- en Meubileringscollege weet ik dat ik daar nog zoooveel over kan en moet leren, een wens is een eigen werkplaats thuis (en tijd, veel tijd…).

Dus tegen de tijd dat ik met pensioen ga, weet ik zeker dat ik me niet ga vervelen, maar werken is veel te leuk. De voldoening die het geeft als een evenement geslaagd is! Dat na alle voorbereidingen alle puzzelstukjes naadloos op hun plek vallen, dat het met de last minute wijzigingen goed is gekomen en dat je moe, maar zeer voldaan naar huis rijdt, wetend dat het een Topdag was! En niet alleen voor mij, maar juist ook voor de deelnemers, het team, de technische crew, leveranciers en natuurlijk de opdrachtgever. Want dit werk doe ik niet alleen, maar kan ik alleen samen met anderen doen. En dat maakt het zo leuk.

Hallo!

Login op T-Evens